Tisztelt Kollégák! Kedves Versenyzők! Kedves Barátaink!

A versennyel kapcsolatos tudnivalókról szeretnék írni. Mellékeltem a legfrissebb meghívót, melyben a programokat, a zsűri és a versenyzők névsorát, a támogatóinkat találhatják meg. A alul lévő 3 linken lesznek az élő közvetítések. 1. link a csütörtöki könyvbemutató 18.00. Az elmúlt hónapokban 3 könyvet adtunk ki, ezeket szeretnénk bemutatni az érdeklődőknek, a 2. linken a  pénteken 10.30-tól tartandó megnyitó ünnepélyt lehet megtekinteni, a 3. linken az értékelésre és az eredmények kihirdetésére lehet bekapcsolódni. A versenyzők szerda éjfélig küldik be a szabadon választott szövegük bemutatóját, mi összeállítjuk és küldjük a zsűri tagoknak. Pénteken a megnyitó után, várhatólag 11.00 órakor küldöm a kötelező szöveget mindenki e-mail címére, 12.00-ra kell visszaküldeni a kötelező szöveg felvételét a versenyzőknek a leírt módon, tehát egy órájuk van gyakorlásra és a felvétel elkészítésére és elküldésére. Pénteken a zsűritagoknak küldöm a kötelező szövegek linkjeit. Az eredményhirdetés 22-én csütörtökön 17.00-kor lesz. Nagyon köszönöm mindenkinek a munkáját, minden kérdést vagy e-mailon vagy a telefonjainkon legyenek szívesek feltenni. 30-9897751, 30-7428256, 30-7428257

Ezek a linkek az élő közvetítés mellett később is megtekinthetőek. Továbbítani az érdeklődőknek lehet. Köszönök minden segítséget, jó egészséget kívánok: Németh Tibor

Igazgatói tájékoztató a középfokú iskolások
2021. évi Szép magyar beszéd versenyének döntőjéről

 

Kedves Igazgatónő/ Úr!
Kedves Versenyszervezők! Tisztelt felkészítő tanárok!
Kedves Versenyzők!

Szokatlan megszólításom a mostani helyzethez alakult. Nagy örömmel írhatom Önöknek, hogy a Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd” verseny 55. Kárpát-medencei döntőjét megrendezzük. Nagyon szépen köszönöm a szervezők és a tanulók nevében eddigi munkájukat! Közel 100 magyarországi versenyző mellett 20 főnél több jelentkezés érkezett a határon túli magyar iskolákból.

Az igazgató kollégáimat és tanár kollégáimat örömmel értesítem arról, hogy iskolájuk tanulója (tanulói) bejutott(ak) a 2021. évi győri Kazinczy-verseny országos döntőjébe, amelyet idén 55. alkalommal rendezünk meg. Gratulálunk a szép sikerhez, további eredményes felkészülést kívánunk!

Az országos döntőt interneten keresztül tudjuk megrendezni, ahogy a megyei versenyeket is ebben a formában bonyolították le.

Ahhoz, hogy sikeres legyen a versenyünk, további segítséget kérünk az intézményvezetőktől, a felkészítő tanároktól, a versenyszervezőktől és a tanulóktól. Első lépésben kérjük, hogy minden versenyző töltse ki a regisztrációt, amit a www.szepmagyarbeszed.hu honlapon találnak. Ez azért szükséges, hogy legyen nálunk egy olyan email cím, amin a versenyzővel levelezünk, amiről küldik a feladatokat, és ahová küldjük a kötelező szöveget, illetve jutalmazás esetén tudjuk a tanulók szükséges adatait.

A verseny két fordulóból áll. Az elsőben a szabadon választott szöveg felolvasása a feladat. Kérjük, hogy a szabadon választott szöveg felvételét vágatlan videóban küldjék el 2021. április 14-én éjfélig a emailcímre. A szabadon választott szövegnek formai követelményei: a felvétel ne haladja meg a 3 percet.

A kötelező szöveget a megadott email címről 2021. április 16-án pénteken az online megnyitó után 11.00 órakor küldjük ki, mely felvételét 12.00 óráig kell vágatlan videóban visszaküldeni a email címre.

(Technikai segédlet, a videó elküldésének módja: lehetőség szerint Gmail-es email címet regiszráljanak. Kérjük, a felvételt vagy Google Drive-ra feltöltve, vagy más egyszerű, linken keresztül használható tárhellyel/fájlmegosztóval juttassák el fenti e-mail címre. Kérjük, hogy csak linket küldjenek a név és az iskola nevének magadásával, és ne az emailhez csatolják a felvételt. Kérjük továbbá, hogy úgy állítsák be a feltöltött videó láthatóságát, hogy „A link birtokában az interneten bárki megtekintheti” funkciót állítsák be. Amennyiben technikai probléma adódna, jelezzék az email címen vagy a +36 30 989 7751 vagy +36 30 742 8256, +36 30 742 8257 telefonszámokon.)

A következő programokat ajánljuk az érdeklődőknek:

  • 2021. április 15-én, csütörtökön 18.00 óra – élő könyvbemutató, a frissen megjelent kiadványainkból, online
    • Freid István: Egy Kazinczy-pályakép vázlata
    • Szárnyal a szó – Wacha Imre emlékezete
    • A Kazinczy-versenyek újabb évtizede
  • 2021. április 16-án 10.30 – online megnyitó ünnepély,
  • 2021. április 22-én 17.00 – online eredményhirdetés, zárás

Kérem, tekintsék ezt a levelemet „ Meghívónak”.

A versenyről információk folyamatosan követhetők a www.szepmagyarbeszed.hu weboldalon.

Mindenkinek, aki segítette, segíti a verseny megrendezését és lebonyolítását, tisztelettel köszönöm.

Győr, 2021. március 29.

Tisztelettel és üdvözlettel:

Németh Tibor
igazgató