Gergely Gyuláné

általános iskolai tanár

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lévő kemecsei Arany János Általános Iskola megbecsült, szeretett magyartanára, mindenese. Másfél évtizeddel ezelőtt szervezte meg M. Juhász Margitról elnevezett beszédművelő körét, és csatlakozott az országos anyanyelvi mozgalmakhoz. Növendékeivel példás rendszerességgel küldték el megfejtéseiket a Beszélni nehéz! rádióműsorhoz, és akkor is hűségesek maradtak a beszédművelő mozgalomhoz, amikor az adássorozat Szóról-szóval címmel átkerült a Magyar Katolikus Rádióhoz. Kitartó és eredményes munkálkodásukat a szerkesztők minden lehetséges jutalmazási, kitüntetési formával elismerték.
A munkáját nehezítő körülmények, az embert próbáló pedagógiai terep ellenére Gergelyné tanárnő szívós, kitartó és eredményes munkát végez. Szakkörös kisdiákjaival rendszeresen részt vesz a Beszélni nehéz! mozgalom országos találkozóin, versenyein. Ő maga példás gyakorisággal van jelen a körvezetők nyári továbbképző táboraiban, a 2015. évi nagyszerű hétnek egyik okkal ünnepelt szervezője, házigazdája volt.
Tagja a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tanárok beszédművelő körének, településén megszervezte az Anyanyelvápolók Szövetségének helyi csoportját.
Áldozatos, kiváló szaktanári munkájának, példás emberségének, értékteremtő és -őrző tevékenységének, értő és hűséges szakkörvezetői munkásságának elismerése a jól megérdemelt Péchy Blanka-díj.