Tájékoztató a fővárosi gimnáziumok részére

Tisztelt Igazgató Asszony / Igazgató Úr, kedves Magyartanárok!

Bizonyára az Önök iskolájában is szembesültek azzal, hogy ebben a tanévben több tanulmányi verseny szervezése, rendezése megváltozott. Nekünk jutott az a megtisztelő feladat, hogy a 2019/2020-as tanév Kazinczy-versenyének fővárosi fordulóját gimnáziumi kategóriában lebonyolítsuk.

A 2020. évi Kazinczy-verseny kiírásához igazodva a gimnáziumi kategória fővárosi fordulójára tehát a BMSZC Puskás Tivadar Távközlési Technikum Infokommunikációs Szakgimnáziumában (Budapest IX. kerület, Gyáli út 22.) kerül sor. Időpontja: 2020. február 26-27. – mindkét napon 13 órai kezdéssel.

A korábbi évekhez hasonlóan és az országos döntő lebonyolításának megfelelően a fővárosi forduló is három részből:

  • egy hozott, maximum 3 perc időtartamú szabadon választott XX-XXI. századi magyar esszé vagy értekezés(részlet) felolvasásából,
  • a helyben megkapott kötelező szöveg tolmácsolásából és
  • egy “Beszélni nehéz!” jellegű feladat írásbeli megoldásából áll.

A fővárosi forduló mindkét szóbeli része – az országos döntőhöz hasonlóan – nyilvános; hívjuk, várjuk a felkészítő tanárokat is a versenyre.

Minden budapesti gimnázium két diákot nevezhet az iskola hivatalos e-postafiókjáról a e-mail-címre elküldött jelentkezéssel.

Nevezési határidő: 2020. február 18.

Kérjük, hogy a jelentkezés tartalmazza:

  • az iskola hivatalos megnevezését,
  • a nevezni kívánt versenyzők nevét, évfolyamát, osztályát,
  • valamint felkészítő tanáraik nevét.

A nevezési határidő utáni második napon, február 20-án válaszlevéllel jelezzük, hogy fogadtuk a nevezést, illetve csatoljuk a versenyzők beosztását, hogy melyik versenynapra kerülnek.

Budapestről a legjobb 12 tanuló juthat tovább az országos döntőre. Az országos versenykiírást a Kazinczy-alapítvány honlapján találják.

Tisztelettel:
Szabó Miklós
versenyfelelős
tanár